Hitehagyás?

2014.01.20. 15:21

"hitehagyás:  egy korábbi (különösen vallásos) hit elhagyása."

E témakörrel nem leszek népszerű. Jehova Tanúi most már nem csak hitehagyottnak, hanem istentagadónak is fognak tartani. Ugyanakkor az istenfélő emberek annyira nem félik az Istenüket, hogy simán egymás torkának ne essenek, ha mások nem osztják az ő igazi istenképüket. Legékesebb példa erre, Jehova Tanúi Egyháza.

A feleszmélés és a ráébredés még nem jellemző tömegesen. Darwin nézeteinek cca. másfél évszázados múltja rányomta a bélyegét az emberi gondolkodásra. Hatása még sem tudta az emberekből kiölni az istenkeresés ígéretes lehetőségét. Megpróbálnak a világnézetek összemosásával elfogadható magyarázatot kreálni, mint például a 'teista-evolúció'. 

A XX. századra az emberek vére tett pecsétet. A XXI. század embere már nem elégszik meg az evolúció okafogyott bizonygatásával. Nem hisz a vallások szeretetet hirdető hitvallásainak. Ezeréves birodalom, egyenlőség, testvériség, a javak közös elosztása stb. Semmi újat nem találtak ki a változást akarók. Próbálkoznak, próbálkoznak, próbálkoznak... és SEMMI! Ezért ez a gondolat nagyon találó: "Tehát, amit beleteszünk a világba, azt tudjuk belőle visszakapni." Gandhi túlnőtt korán és e mondatával irányt mutatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr755772156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magnoliafa21 2014.02.19. 16:19:09

Az istenkeresés mindig része lesz az ember életének, hiszen van bennünk valami ami/aki tudja honnan jöttünk. "Emlékezik" még a forrásra, ahonnan mindannyian elindultunk, hogy emberré legyünk. Csak az ego elhomályosítja ezt a mély tudást és elhiteti, hogy csak anyag vagyunk. Nem megtalálni kell istent, hanem csak emlékezni. Soha nem lesz semmi, ami helyettesítheti azt a bizonyosságot, hogy van egy teremtő intelligencia, amely létrehozta és fenntartja ezt a világot. Amíg az ember kifelé keresi a választ, addig nem fogja megtalálni. Bent kell keresni, önmagunkban, elmélyedve. Azért jó hír, hogy egyre többen kezdenek ébredezni. Jehova tanúi fogalomzavarban szenvednek, ha egy emberek által létrehozott gépezetet, amely úgy működik, mint egy cég, vagyis az egyházukat elhagyókat hitehagyottnak nevezik. Ebből is látszik, hogy mennyire félnek azoktól, akik ébredeznek.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.02.25. 12:21:45

@magnoliafa21: Az anyagi világ, mintegy hipnózisban tartja az embereket. A többségnek csak a fizikai látvány, a tárgyak és a vagyon birtoklása, valamint az érzéki örömök jelentik az élet. Nem látják az anyagtól a lényeget. Mintha félnének belül keresni az igazságot.
süti beállítások módosítása