gyermekaldas.jpg

"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet!"  /1Mózes 1:28/

 Az isteni parancsolat egyértelmű. Persze a ’töltsétek be a földet’ ténye meghatározhatatlan, mind mennyiségben, mind térben és időben. Napjainkban ez a felszólítás, érvényes lehet még egyáltalán? Hogyan tekintik Jehova Tanúi?

A Héber Iratok (Ószövetség) isteni parancsolatait (mózesi törvények) nem tekintik kötelezőnek JT, mivel a közel 600 törvényt Jézus eltörölte emberi életáldozatával. Ettől függetlenül sok hasznos utasítást megfogadnak, de ezek betartását lelkiismereti kérdésként kezelik.

A Tanúk között miért megosztó kérdés a gyermekvállalás? Ha ellátogatunk egy JT összejövetelre, legyen az gyülekezeti, vagy kongresszusi program, szép számmal láthatunk gyermekeket, egy-, vagy többgyermekes családokban. Gyermektelen párokat is láthatunk. A kérdés, hogy mi alapján döntenek a gyermekáldás mellett, vagy ellen? Ez természetesen magánügy.

Mégis van magyarázat a kérdésre, ami egy logikai láncolatban utolérhető. 1. sátáni világ, 2. isteni ítélet (’armageddoni csata’), 3. újvilági reménység.

A gyermeket nem vállalók érvei számosak. Ebben az ördögi világban nehéz Jehovát imádó gyermeket nevelni. ’Jajj a várandós és kisgyermekes szülőknek Isten Haragnapján’, ha menekülni kell. Egy JT-ja zsarolható a gyermeke életével a sátáni világ által, még lehet, a hitét is feladja. Mi a biztosíték, hogy ’elfogadja az Igazságot’ és Jehova Tanúja lesz (?). A prédikálás által megmenthető emberi lelkek a legfontosabb értékek ’az utolsó napokban’. Úttörőszolgálatot kell vállalni, mert ’az idő rövidre van szabva’. Majd az Újvilágban lesz gyermekünk. /Az ezer éves Királyság-uralom alatt, vagy a végső próbatétel (1000 év) után, ahol még ’Sátán sokakat elhitet’ és az örök pusztulásba dönt? (a szerk.)/

Akik vállalják a „kockázatokat” és gyermekeik lesznek, azokra titokban úgy tekintenek a „jó szellemiségű” párok, hogy gyenge a szellemiségük és nem ’Jehova munkáját’ teszik az első helyre az életükben, ők bezzeg igen /pedig ugye magánügy a gyermekvállalás (!) (a szerk.)/.

- Egonymus -

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr5313544489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása