alazat-szerelem.jpg„Az igazi alázat érzése egy nő és egy férfi  tiszta, odaadó, önzetlen szerelmében található meg, de láthatatlan mivolta miatt, csak ezen két ember tapasztalhatja meg, világmegváltó erejét."  - Ismeretlen szerző –

Az előző posztban lejegyzett gondolataim az alázatról, valóban vallásos jelleggel bírtak, mivel JT egyházához kapcsolódó emlékekből fakadtak. Számomra egyáltalán nem vallásos jelentéssel bír e tulajdonság. Sokan próbál(ták)ják megfogalmazni, de mindig Istenhez, Jézushoz, hithez kapcsolódóan magyarázzák. Hogy a fenti idézet helytálló-e, azt csak igaz szerelmet átélt, átélő párok tudják igazolni. Nekem azért hiteles, mert két ellenkező nemű ember szerelmi kapcsolata, az alapja az emberi kapcsolatoknak. Még az anya-gyermek kapcsolat sem jelentősebb ennél, mivel alárendelt függés van jelen, korban, szükségletekben és a kapcsolat jellegében.

Ha minden emberi kapcsolatban tapasztalható lenne az alázat, az mit eredményezne? Milyen tulajdonságokat és viselkedésformákat zárna ki, az alázatos szemlélettel élő ember? Szerintem minden gonosz gondolatoktól fogant káros, rosszindulatú, ártó szándékot el lehetetlenítene. (Kérdés a szkeptikusokhoz: mondj egy negatív emberi tulajdonságot, vagy cselekvésmódot, amit ne oltana ki az alázat?) A nagybetűs SZERETET sem működik e tulajdonság nélkül. ’Most, akkor eljutottunk a világbéke feltételéig? Legyen mindenki alázatos és akkor majd tudja szeretni az embertársát és megszűnik minden gond a Földön?’ Erre mindenkinek magának kell megadnia a választ!

Ha megadtad, kérlek írj!

- Egonymus -

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr7013704038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inquisitive Man 2018.06.17. 10:42:29

Ez a Gandhi féle világbéke elmélet egyhamar nem fog megvalósulni.

Éppen most olvastam a közös blogon egy magyarázkodó cikket Kingdomtól, L.Gabi esetét illetően.

Az író meg sem említi, hogy te is Közvetve Gabi miatt lettél kirakva a blogból. (Persze ezt már megbeszéltük.)

Nincs jóhiszeműség, ehhez alázat kellene és szeretet, ahogy írod.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2018.06.19. 21:16:31

@Inquisitive Man: Ha a viselkedésével mindenki hozzátesz egy kicsit, elérhető a kritikus tömeg és akkor egyre többen ébrednek rá, hogy mit is jelent a szeretet.
süti beállítások módosítása