images (2).jpg

Az Őrtorony fent említett számának (2014. március 31. – április 6. között tanulmányozandó!) cikke, érdekes megvilágításba helyezi az ’ítéletnapot’ és a felkent kérdést. A „Semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék” alcím alatti három bekezdés taglalja az ’új világosságot’ ebben a témában. Nem meglepő, hogy újabb értelmezést kellett 'kitalálni', hogy az időkényszer és a felkentek növekvő létszáma 'emészthető' magyarázatot kapjon. (Vö. 2014. I/15., 27–31. o., 14-16. bek.)

14 Jézus fenti szavai rávilágítanak a harmadik okra, amiért bízhatunk abban, hogy közel a vég. Mielőtt Isten Királysága létrejött az égben, a felkent keresztények lelkesen szolgálták Istenüket. De hogyan élték meg, amikor 1914-ben nem vált valóra minden elképzelésük? A többségük hűségesen szolgálta tovább Jehovát, és kitartott a megpróbáltatások és az üldözések közepette. Közülük valószínűleg már csak kevesen élnek itt a földön, sőt az is lehet, hogy már mindegyikük befejezte földi pályafutását.

Amikor még én tanultam az 'igazságot', akkor úgy szólt a tanítás, hogy akik felfogták az 1914-es eseményeket, azok közül lesznek akik túlélik Armagedont, és átvezetik Isten népét az Új Világba.
Szerintük most már "az is lehet, hogy már mindegyikük befejezte földi pályafutását".

15 Jézus a következőket mondta a jelenlegi világrendszer befejezéséről szóló, részletes próféciájában „semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek meg nem történnek.” (Olvassátok fel: Máté 24:33–35.) Úgy gondoljuk, hogy Jézus az „ez a nemzedék” kifejezésen két, felkent keresztényekből álló csoportot értett. Az első csoportot olyanok alkotják, akik látták az 1914-es eseményeket, és megértették, hogy ebben az évben Krisztus uralkodni kezdett. Őket Jehova 1914-ben vagy már azt megelőzően felkente a szellemével (Róma 8:14–17).

Itt már Jézus próféciájának egy újabb magyarázata lát napvilágot. "
Úgy gondoljuk, hogy Jézus, az „ez a nemzedék” kifejezésen két, felkent keresztényekből álló csoportot értett."

16 Mi jellemzi a nemzedéket alkotó második csoport tagjait? Az, hogy már akkor felkentként szolgálták Jehovát, amikor az első csoport néhány tagja még a földön élt. Tehát ma nem minden felkent tartozik a nemzedékhez, melyről Jézus beszélt. Napjainkban a második csoport tagjai már előrehaladott korúak. De Jézusnak a Máté 24:34-ben mondott szavai alapján biztosak lehetünk benne, hogy a nemzedéknek legalább néhány tagja „semmiképpen nem múlik el” azelőtt, hogy látná a nagy nyomorúság kezdetét. Ez bizonyíték arra, hogy Isten Királyságának a királya rövid időn belül elpusztítja a gonoszokat, és egy igazságos új világot hoz el (2Pét 3:13).

"Tehát ma nem minden felkent tartozik a nemzedékhez, melyről Jézus beszélt." Már határozott állítással kérdezi meg, hogy mi jellemzi a második csoport tagjait. Tehát az első csoport tagjai átadták a felkent staféta botot a második csoport tagjainak, akiknek "legalább néhány tagja „semmiképpen nem múlik el” azelőtt, hogy látná a nagy nyomorúság kezdetét".

Ezzel a kijelentéssel hosszú évtizedekkel sikerült 'kitolni' a közeli vég beteljesedését és megmagyarázni a felkentek számának növekedését. Az Armageddonig vezető mézes madzag (pedig) olyan rövid, de amint a vége látható lenne, mindig hozzákötnek egy pár évtizednyit. Te hogy gondolod?

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr245876721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f i n i t o (törölt) 2014.03.24. 20:36:48

Tehát egy generáció egyenlő két generáció. Ez akkora gáz :)

l.gabi 2014.03.24. 23:56:55

és ezek a meggyőző érvek, ami van az állítás mellett...

l.gabi 2014.03.27. 07:08:15

Elolvastam a cikkeket és nagyobb a döbbenetem, mint elsőre volt. Semmi, de semmi nem szól amellett, hogy Jézus két csoportról szólt volna. Csak annyi, hogy "úgy gondoljuk". Azt hittem valami bibliai előkép vagy bármi más, elő fog kerülni.
Az egyik unokatestvérem (sokan vagyunk unokatestvérek, ezzel nem leplezem le) írt egy emailt. Jó pár éve nem társalog velem gyülekezeti dolgokról, de amikor olvastam a cikkeket, rákérdeztem miként érinti.
A válaszának a lényege:
- amikor a 90-es években eltörölték, nem érdekelte, hiszen a cikk azt írta, hogy ezzel nem lett messzebb a dolgok e rendszerének a vége
- azért néhány év alatt a tétlenség és a rendszertelenség megugrott
- a szervezet az utóbbi időszakban az érzése szerint visszahúzta a csápjait, de megértették, lenyelték a békát
- EZT viszont nem képes lenyelni, mivel itt lemondtak a közeli Paradicsomról
Mindent az ő szavaival írtam, csak rövidítettem.

Tényleg azt hiszi a szervezet, hogy az "úgy gondoljuk" elég meggyőző lesz?

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.03.27. 13:29:08

@l.gabi: A legszörnyűbb ebben, hogy emberek milliói felteszik az egész életüket erre a hitetett reménységre. Amikor majd rádöbbennek, hogy egy manipulatív egyház tagjai, összeomlanak. A tisztelt Vezető Testület mossa kezeit és semmi felelősséget nem érez azok iránt, akikről gondoskodnia kellene. Tényleg szellemi börtönben tartja a híveit. Az Armagedonig vezető mézes madzag (pedig) olyan rövid, de amint a vége látható lenne, mindig hozzákötnek egy pár évtizednyit.
Hű és értelmes rabszolga??? LÉLEKGYILKOSOK!!!

f i n i t o (törölt) 2014.03.28. 23:36:59

@Egonymus+: jó szemléltetés a mezes madzagos :)

Sajnos igaz: 'Ami túl szép hogy igaz legyen, az valószínűleg nem is igaz'

Nεω 2014.04.06. 21:56:16

@Egonymus+:

JJ blogján én is kielemeztem ezt a cikket amúgy.. Lényegében hasonló dolgokat kellett észrevennünk...

Nεω 2014.04.06. 21:57:55

@l.gabi:

Ha ők gondolják:-) akkor minden bizonnyal prófétai gondolat kell legyen, sőt, inkább szentséges sugallat:-)

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2014.04.07. 10:35:38

@Τιμόθεος: Igen. Olvastam az Őrtorony cikkhez szóló elemzésedet. Alapos munkát végeztél. Az általam kiemelt három bekezdésben (14-16-ig) volt nagyon durva a VT újraértelmezett magyarázata.

Vízben járt 2015.06.17. 08:28:21

Nekem 10 éve azt mondta, egy szintén végítéletet váró egyháztag, hogy 5 éven belül visszajön Krisztus. Azóta is tologálja ki az időpontot az ő egyháza, azóta sem ismerték be, hogy senki nem ismeri az időpontot és ha még Jézus orrára sem kötötte Isten, akkor kizárt, hogy földi szervezeteket avasson be.
süti beállítások módosítása