Akik nem születhettek meg

2018.02.15. 15:34

magzatelhajtas_b_w.jpgAktív Tanú koromban egy házigazda feltette a kérdést: Mi tesz a maguk Jehova Istene a meg nem született magzatokkal? Maguk szerint már embereknek kell őket tekinteni? Ha igen, akkor feltámadnak, de hova?

Három egyszerűnek tűnő kérdés, mégsem tudtam rá választ adni. Ma sem tudok. Ugyan JT-tól távol áll, hogy magzatelhajtással szüntessék meg egy embrió életét. Hitük szerint az élet szent, Jehova törvénye szerint. JT-val csak ennyiben érinteném a kérdést.

Általánosságban nagyon megosztottak az emberek, ha a terhesség megszakítás szóba kerül. (Természetesen a spontán vetélés nem tekinthető művi terhesség megszakításnak!) Egészségügyi indokok (pl. Down-szindróma), szűkös életkörülmények, megerőszakolás, gyermekkorú terhessége stb. Aztán kiskapuk keresése, hogy 12 hétig még elvégezhető a beavatkozás. Még sorolhatnánk az érvek és ellenérvek sorát.

Azt szokták mondani, hogy nincs annál nagyobb csapás, ha a szülő temeti a gyermekét. Ha egy 12 hetes csecsemő életét veszi el valaki, nem élet megszakításról, hanem gyilkosságról beszélünk. Vagyis a megfogalmazás jó kibúvó, hogy a terhességet szakítják meg és nem a 12 hetes magzat életét veszik el.

Sokáig lehetne még ragozni e kérdéskört. Egy bizonyos, hogy a terhesség megszakítás intézményesítésével visszaélnek az emberek.

Még egy gondolat. Sok temetőt megtöltenének az élet lehetőségétől megfosztott emberpalánták sírhantjai. Ugyanakkor egy magzat beültetéses beavatkozás kb. 1 millió forintba kerül.

Hol a megnyugtató válasz?

 

- Egonymus -

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr7113671730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása