multjelenjovo.jpg
Amikor az Általános Iskolában az igeidőket tanították még nem tudtam, hogy e tudás milyen jelentőséggel bír majd az életemben. Az, hogy Lenin élt, Lenin él, és Lenin élni fog, minden kortársam kívülről fújta. Gyermeki fejemmel azon gondolkodtam, hogy talán Vlagyimir Iljics Lenin (Uljanov) örökké él? Nem, de a teste idestova 92 évvel már túlélte a lelkét. Persze nem arról szól az írás, hogy Lenin fizikai teste már majd 146 éve köztünk van. Hanem, hogy mi a legértékesebb egy halandó ember életében? 

now.jpgAz idő. Mégpedig a jelenidő. Itt a Földön az időnek nevezett 'relatív valami', egyforma "mennyiségben" áll rendelkezésére minden embernek. Ki, mivel tölti? Szabadon választott. Bármivel lehet foglalkozni, de pillanatról-pillanatra múlik. Az egyik legnagyobb igazsága a (jelen)létnek, hogy csak a jelenben lehet tenni valamit. A múltban és a jövőben nem. Éppen ezért az egyik legnagyobb bűn, ha valakinek az életidejét rabolják el. Jehova Tanúi Egyháza pont ezt teszi híveivel, a krisztusi szeretet jegyében. A múltjuk C. T. Russell bibliakutatásainak eredményeit aktualizálja. A jelenüket a Biblia tanítása, a látható szervezet, (mint Isten szócsöve) és az armageddoni pusztulástól való félelem irányítja. A jövőjüket az Isten haragnapján történő megmenekülés, az 1000 éves isteni uralom és az örök élet ajándéka motiválja. Vagyis a russeli múlt és az Armageddon utáni jövő tölti ki és irányítja a jelenüket.Elhitetik, hogy csak Jehova Tanúi képviselik az igaz vallást a Földön. Kiiskolázott lelkiismeretre apellálva 'szellemi embereket' képeznek, ami jól hat a tagok ego-jára. Életmentő munkára hivatkozva vérbűnnel fenyegetik a tagokat, ha nem prédikálnak a lehető legtöbbet. Mindenükkel a világméretű prédikáló munkát kell támogatni. Természetesen tegyék ezt a 'sürgősség tudatával', mert akár holnap eljöhet Armageddon. Fanatizáltan tegyék ezt az életük árán is. Ha a saját életük sem értékesebb a Társulatnak végzett önfeláldozó, isteni szolgálatnál, akkor hogyan lehetne elvárható, hogy ne tekintsék élő halottnak a kiközösített, vagy elkülönült rokonokat barátokat hittestvéreket? Sokszor használják az emberek az agymosás kifejezést, ha azt akarják érzékeltetni, hogy Jehova Tanúi így "programozzák át" a bibliatanulmányozók elméjét. Pedig ez nem más, mint visszaélés az emberrel. Olyan mesterien kidolgozott "rendszert" tesz az ember elé, amit nem tud visszautasítani. Megigézetten belekábul, sőt önként bevállal bármit, csak a részesüljön az elé helyezett jutalomból, ami az örök élet.

Olyan megnevezéseket, elnevezéseket, fogalmakat, tulajdonságokat, párhuzamokat, hasonlatokat kreáltak, hogy minél jobban elkülönülteknek tűnjenek a 'hamis vallásoktól'.
Pl. Jehova látható szervezete, hű és értelmes (bölcs) rabszolga, a VT Isten szócsöve, János osztály, szellemi Izrael, sáska had, szellemi bárka, Jézus a nagyobb Mózes, ellenképi Jeruzsálem... stb.

Meggyőződésem, hogy nagyon sok egyháztag szellemi rabszolgaságként éli meg, a keresztényinek hitt életét!     

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr488407432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inquisitive Man 2016.03.16. 11:14:10

Na helló Főnix-madár!

Ismét magadhoz tértél!

Elgondolkodtatóan jó a cikked.

--- Ha a saját életük sem értékesebb a Társulatnak végzett önfeláldozó, isteni szolgálatnál, akkor hogyan lehetne elvárható, hogy ne tekintsék élő halottnak a kiközösített, vagy elkülönült rokonokat barátokat hittestvéreket? ---

Ez a gondolat nagyon velős.

a századik juh 2016.03.19. 12:42:24

"Éppen ezért az egyik legnagyobb bűn, ha valakinek az életidejét rabolják el."

Ez egy nagyon érdekes megállapítás. Valahol olvastam egy fejtegetést, 30 évnyi összejövetel látogatás és szolgálatba járás (autóval) mekkora összeget is tesz ki, és mennyi lett volna az az összeg, amit akkor keresett volna ha másodállásban tölti a szolgálatba töltött időt.

Mindkettő megdöbbentő összeg.

De az idő... valóban megfizethetetlen.

De vajon rablás-e ez?

Talán jobb szó rá a zsarolás.

Ugyanis odaadtuk azt, hogy nehogy megöljön minket a zrt istene...

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.19. 23:03:39

@a századik juh: Az színigaz, hogy önként adtuk az időnket, energiánkat. A hittetés eszközével fosztottak meg az értékes időtől, amit nem a családomra, rokonaimra és magamra fordítottam, hanem "a látható szervezetre". "Majd az örök élet kárpótol mindenért", mondták. Több, mint húsz év után döbbentem rá, hogy hol is vagyok.
Az elveszített időnél jobban bánt, hogy a lelkemből elrabolták az őszinte odaadás magasztosságából fakadó örömet. Méghogy kizárólagos isteni önátadás? Hány kihasznált, lelkében megnyomorított, kitaszított, csalódott volt Tanú bolyong világszerte? Na és hányan vannak 'bent', akik (jól írtad) az érzelmi zsarolás áldozatai?
Remélem egyszer majd kiderül, hogy kik állnak a háttérben, mint befektetők, akik megrabolják az őszinte szívű embereket.

a századik juh 2016.03.20. 11:59:06

Mindaddig, amíg a "színigaz" dolgokat árnyaljuk a nagyobb olvasottság reményében, addig akadályozzuk azt az erőt, ami Jézus ostoraként használna minket a "kereskedők" ellen.

Ezzel egy fegyvert adtam a kezedbe, amit jelentve kizárhatnak a közös blogról.

Ez a fegyver egy kétélű fegyver.

A kezedben van.

Szeretném látni, mit teszel vele.

Úgy érzem, hogy érzed azt, amit én is.

Megkérnélek, forgasd meg azt a kétélű fegyvert az erre a kommentemre adott válaszodban.

a századik juh 2016.03.20. 12:00:14

"11. Ha valaki egy másik felületen folytatja az itt megkezdett vitát anélkül, hogy az érintett feleket a kommentfolyamban erről tájékoztatná, nem adva meg nekik a reagálás lehetőségét, vagy a másik felületen becsületsértő állításokat tesz a blogról, vagy egyes kommentelőkről, az szintén kitiltásra kerül."

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.20. 23:10:28

@a századik juh: Ugyan nem kapcsolódik a poszt témájához, de szívesen válaszolok.
(Ezt "a nagyobb olvasottság reményét" nem nagyon értem, de nem is ez a lényeg. Egyébként nem meríti ki a 11. pontban leírtakat.)
Talán meglep, talán nem, de ezen a blogon nem olvashattál szabályzatot a kommentelésről. Itt csakis a normális, emberi, kulturált hangnem az elfogadott. Ha ezt "szabályként" le kell írni egy XXI. századi, európai embernek, régen rossz. Bármilyen ellenvéleményt, meg lehet fogalmazni, ha megfelelő stílusban és szóhasználattal történik. Bennem meg van a jóhiszeműség az emberek irányában.
Róma 12:18 "Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek." (Idézet a "kétélű, szellemi fegyver" lapjairól.) Én eszerint próbálok élni, és Veled is erre törekszem.

Inquisitive Man 2016.03.24. 19:52:38

@Egonymus+: Elkódorog ez a "háromjegyű birka", s válaszra se méltat. :)

Az frankó, hogy ilyen rugalmas vagy. Hogyan tudsz még jóhiszemű lenni? Nem csalódtál még eleget?

Próbálsz vagy sikerül is békességben élned az emberekkel?

a századik juh 2016.03.25. 09:02:33

@Inquisitive Man: A válaszában nulla, azaz zéró kérdőjel van.

Fel nem tett kérdésekre nem szokásom válaszolni.

Birka pedig az, aki megy a többiek után, csak azért, mert ott nagy a tömeg.

@Egonymus+: Van valami, amire választ vársz tőlem?

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.25. 13:19:09

@Inquisitive Man: Vicces vagy. Jó ez a "háromjegyű birka"! :)
Születési hibám, hogy magam miatt nem változtatok az emberekkel szembeni látásmódommal. A jóhiszemű szeretet a legfontosabb. Sokat csalódtam, mert az elvárásaim magamból indultak ki.
Többé-kevésbé sikerül békességben élni a környezetemmel.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.25. 13:22:56

@a századik juh: Nem kötelező válaszolni, csak gondoltam reagálsz valamit a válaszomra.
Én válaszoltam a kommentedre, pedig egy kérdőmondatot sem írtál.
Mondjuk ezt annak vettem, mivel van benne egy kérdőszó:
"Szeretném látni, mit teszel vele."(?)

(Az a baj, hogy a válaszom tartalmára nem reagálsz. A külsőség, meg a forma köt le és az, amin meg lehet sértődni. Pedig Inqu...Man csak poénkodott.)

a századik juh 2016.03.25. 20:11:33

@Egonymus+: Rendben.

Nem forgattad meg a kétélű kardot.

Sajnálom.

Azonban a törekvésed tiszteletre méltó.
Kívánom, hogy úgy legyen, miként írtad.

Az, amit poénkodásnak tartasz, az gúnyolódás volt.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.25. 22:44:20

@a századik juh: Csak a "Szellem Kardját" forgatom és nem ellened, hanem érted. Valószínű, hogy Neked már a Biblia nem azt jelenti, amit kellene. "Sajnálom."

"Azonban a törekvésed tiszteletre méltó.
Kívánom, hogy úgy legyen, miként írtad."
Ha ezt tényleg őszinte, szívből jövő kívánság, akkor köszönöm. Ha nem...

Azt meg már elfogadhatnád, hogy a ":)" jel azt jelenti, hogy nem bántásból írta Inqu...Man a "háromjegyű birka" elnevezést, hiszen idézőjelbe is tette.

Nem kell mindenkiben ellenséget látni, és azt gondolni, hogy Téged csak bántanak. Sérelmezed, ha ugyanúgy közelednek Hozzád, mint Te másokhoz. Inqu...Man csak ezt tette, tükröt tartott Neked.
Ne vedd a szívedre! Tanulj belőle!

a századik juh 2016.03.26. 06:44:33

@Egonymus+: Valóban? Kérlek idézd, hogy én mikor gúnyolódtam mások nicknevén, mert akkor igazat kell, hogy adjak a tükör dologban.

Ha azonban nem volt ilyen, akkor egészen másról van itt szó.

Őszintén írtam, amit írtam, nyugodtan veheted úgy, de ha nem akarod....

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.03.26. 22:13:59

@a századik juh: Nem kell ennyire komolyan venni Magad. Gondolom, hogy Inqu...Man sem bántásból írta, de hátha ír Neked. Csak megpróbált kimozdítani a komfortzónádból. Nem kell egyenlősdit keresni.

"Ha azonban nem volt ilyen, akkor egészen másról van itt szó." Igen, teljesen másról, mint amit Te gondolsz. Viccelődésről meg élcelődésről.

Őszintének akarom venni, amit írtál, mert jóhiszemű vagyok.
süti beállítások módosítása