Igazság

2016.01.01. 23:35

top_secret.jpg

Jézus: "Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra."

Pilátus
: "Micsoda az igazság?".

Jézus hallgatása az igazság titkát rejtette el Pilátus elől. Egyetérthetünk ezzel az állítással? Mi tehát az igazság?

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (János 8:32)

Sokszor idézett bibliavers. Jézus ismerte az igazságot és minden tekintetben szabad volt. Még Pilátus hatalma sem rendítette meg szilárd elhatározását, hogy megismertesse az embereket az igazsággal. Mivel győzte meg a 'halló fülű' kortársait, hogy Ő igaz ember? Azzal, hogy mindig igazat szólt. Mivel Isten nem hazudhat, Ő sem tette. A gondolatai, szavai és tettei összhangban voltak. Sokan azt mondják, hogy erre csak egy tökéletes ember képes. Ki nevezhető tökéletesnek és ki tökéletlennek?

A teremtési beszámoló feltárja, hogy az első emberpár miként vált hazuggá, s így tökéletlenné. Mielőtt ettek a 'jó és rossz tudásának' fájáról, csak az isteni igazságot ismerték, vagyis tökéletesek voltak. A kétely magvának elültetése sikeres volt. Az ember megtanulta, ha az érdeke úgy kívánja, hazudhat. Amíg csak a jót 'tudták' tökéletesek voltak. A rossz 'tudása' megfertőzte a gondolataikat, amik hazug szavakban és gonosz tettekben nyilvánultak meg. Káin ékes példája e módszer alkalmazásának, amikor letagadta Ábel megölését.

A tökéletlenséget nem az öregedés, a betegség és az örök lét hiánya jelenti. Az a tökéletlenség, ha a rossz 'tudása' irányít álnok gondolatokat, hazug szavakat és bűnös, gonosz cselekedeteket. Ez az igazság titka.

"Mert mindnyájan sokképpen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni." (Jakab 3:2)

A bejegyzés trackback címe:

https://jt-blogger-egonymus.blog.hu/api/trackback/id/tr598213670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2016.01.03. 11:26:25

"Amíg csak a jót 'tudták' tökéletesek voltak. A rossz 'tudása' megfertőzte a gondolataika"
Pontosan így gondolom én is. Valójában minden jót megkaptak. Épp ez ellen tiltakozott sátán. De valójában ez az ő próbája lett...

Ugyanakkor nem lehetünk tökéletesek, fontos, hogy ne is törekedjünk tökéletességre, mert csalódni fogunk. miképp akkor is, ha tökéletességet várunk el.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.01.03. 22:15:28

@a századik juh: "Épp ez ellen tiltakozott Sátán. De valójában ez az ő próbája lett..."
Ezt kifejtenéd bővebben? Sátán tiltakozása és próbája érdekelne.

Miért nem lehetünk tökéletesek? Mi Neked a tökéletesség? Senki nincs kényszerítve, hogy rossz gondolatai, hazug szavai és bűnös cselekedetei legyenek.

a századik juh 2016.01.04. 19:58:51

Jóbnál kifejti ezt sátán bővebben. ott megdorgálja a Teremtőt, hogy sövényt emelt jób köré, és mindene köré.

a próbája? hát nem ebbe bukott bele? Addig, amíg nem lett megteremtve az ember, sátán egy tökéletes angyal volt, az édeni kérub... Az emberbe belebukott. Akárcsak azok az angyalok, akiknek meg a földi nők lettek a vesztük! Az emberi faj valójában kiszűrte a sátáni gondolkozásmódot az égből. Érdekes, de így van.

Nekem mia tökéletesség? Az, ami a biblia szerint is: pl Jézus a földön. Tudom, hogy egy írásszöveg szerint az is tökéletes, aki meg tudja zabolázni a nyelvét. De Jézus esetében a tökéletesség genetikai tökéletességgel járt, és amikor tökéletességre gondolok, a genetikailag is tökéletes Ádám és Éva mellett Jézus is beugrik.

Jelen genetikailag tökéletlen állapotunkban nem lehetünk tökéletesek. Sem szellemileg, sem testileg.

Et egy ki nem érdemelt kedvességnek köszönhetkük, csak azáltal kaphatjuk meg. Önerőből nem elérhető.

"Senki nincs kényszerítve, hogy rossz gondolatai, hazug szavai és bűnös cselekedetei legyenek."

Már hogyne lenne!!!

"de én testi vagyok, eladva a bűn alá. 15 Amit ugyanis véghezviszek, nem ismerem. Mert amit akarok, azt nem cselekszem, hanem amit gyűlölök, azt teszem. 16 Ha azonban azt teszem, amit nem akarok, egyetértek azzal, hogy a Törvény jó. 17 De most már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakozó bűn. 18 Mert tudom, hogy bennem, azaz a testemben, semmi jó nem lakik; mert az akarat megvan bennem, de hogy véghezvigyem, ami jó, nincs meg. 19 Mert a jót, melyet akarok, nem teszem, hanem a rosszat cselekszem, melyet nem akarok. 20 Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakó bűn.
21 Ezt a törvényt találom hát meg a magam esetében: amikor azt akarom tenni, ami helyes, a rossz van meg nálam. 22 Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, 23 de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet. 24 Én nyomorult ember! Ki szabadít meg engem a testből, mely alá van vetve e halálnak? 25 Hála az Istennek Jézus Krisztus, a mi Urunk által! Így hát én magam az elmémmel Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének vagyok rabszolgája."

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.01.18. 21:48:52

@a századik juh: Sátánnal kapcsolatos okfejtésed egy kissé egyedi, de elfogadható.
Ezt a két mondatodat viszont nem értem: "Az emberi faj valójában kiszűrte a sátáni gondolkozásmódot az égből. Érdekes, de így van."

Ezt a "genetikai tökéletesség"-et még a néhai Czeizel professzor sem tudná bizonyítani. Dehát ez a Te véleményed.

Pál apostoltól idézettek csak a kibúvót teremtik meg Pálnak és mindazoknak, akik nem vállalják a cselekedeteik következményeit.

Pál apostol ihletettsége amúgy sem mérvadó mivel legkevesebb két igehely van, ahol a következőket jelenti ki:
"Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt." /I.Kor. 7:12/
"Ímé, én Pál mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus néktek semmit sem használ." /Gal. 5:2/

a századik juh 2016.01.24. 14:48:16

@Egonymus+: Jézus genetikailag tökéletes volt. amikor visszaadta egy vak férfi látását, ráköpött (tökéletes dns!!!) egy kis földre, és bekente vele az illető szemét.

De valóban, ez nem szervezeti tanítás.

a századik juh 2016.01.24. 14:53:41

""Az emberi faj valójában kiszűrte a sátáni gondolkozásmódot az égből. Érdekes, de így van.""

Véleményem szerint ez volt eredetileg az emberi faj megteremtésének a célja, VAGY pedig kiderült, hogy erre is tökéletesen alkalmasak.

Ne feledjük, hogy sátán, azédeni kérub, Jézussal egy pozícióban részt vett a föld megalkotásában.

Véleményem szerint a dinoszauruszok sátán "teremtményei" voltak, ami jól kimutatta a benne lakozó gigantomán jellemet az eltúlzott méreteivel, és "fegyverzeteikkel". deletelte is a Teremtő őket, szó se rólla.

Ezek után úgy látta jónak, hogy embert alkosson.

Az én tippem, hogy nem önszántából helyezte el a Legfelségesebb a jó és rossz tudásának a fáját az édenben, hanem valaki felvetette ezt a témát, és ezért került oda.

Mindez persze szintén csak az én véleményem.

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.01.24. 21:33:35

@a századik juh: Azért mert egy vak férfit látóvá tett, még nem kell hogy tökéletes legyen. Tábitha és Eutikhus feltámasztásához (egy-egy tökéletlen ember), Pál és Péter is elegendőek voltak. (Még tökéletes "dns köpet" sem kellett hozzá!)
Tehát abban maradhatunk, hogy a többi is csak a Te véleményed.

leslie07 2016.01.24. 23:23:12

@a századik juh: "Addig, amíg nem lett megteremtve az ember, sátán egy tökéletes angyal volt, az édeni kérub."

Ez érdekes gondolat, honnan idézted?

a századik juh 2016.01.25. 17:31:30

@leslie07: Ezt írja kb a mit tanít könyv, és ugye az édeni kérubról szóló bibliavers is ezékiel könyvében.

a századik juh 2016.01.25. 18:26:20

@Egonymus+: "Tehát abban maradhatunk, hogy a többi is csak a Te véleményed."

Pontosan ezt írtam én is, úgyhogy maradhatunk ebben.

Jézus tökéletes genetikával rendelkezett dns szinten.

Miként Ádám, és Éva is. Ez a tökéletes dns garantálja az örök, egészséges, kiegyensúlyozott életet, Isten szellemével működtetve.

A tiltott fa gyümölcsében volt egy vegyület, ami kikapcsolta ezt a tökéletes dnst, tökéletlenné téve azt, és miként egy fénymásolat fénymásolata.... egyre gyatrább a minősége másoláskor, azaz minden továbbörökítés után,miként ez jó pár ezer évvel később látszik is az emberek egészségügyi és mentális állapotán.

Szó se rólla, a Teremtőnél ott az ellenszérum, és újra tökéletes genetikájú lehet mindenki.

No, ez is az én gondolatom a témához.
:-)

leslie07 2016.01.25. 23:24:27

@a századik juh: Ezékiel hol írja, hogy Sátán az édeni kérub?

leslie07 2016.01.26. 00:22:47

@a századik juh: Ne feledjük, hogy sátán, azédeni kérub, Jézussal egy pozícióban részt vett a föld megalkotásában.

Nos errea Szentírásban nem találni utalást. Valószínu, hogy az Ortorony régebbi kiadványainak magyarázata maradt meg emlékezetedben.

Mellesleg az Ortorony szervezeten kivul ezt tényként kezelik a kulonbozo spiritiszta ,sátánista szekták, foleg azok, akik tagadják, hogy Izrael Istene a Krisztrus.

Ellenben a Szentírás nem tanítja, hogy a Sátán Jézusal egy pozícióban alkotott volna. Mózes az Istel Szentszellemére utal, hogy ott volt vele, mint ahogy a Példabeszédek 8. fejezetében is a Bolcssség az Értelem Szelleme játszadozott a vizek felett.

a századik juh 2016.01.26. 16:26:07

@leslie07: Persze, így van, írtam is pár kommentel fentebb, hogy a források a zrt kiadványok.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.01.30. 09:23:32

@Egonymus+: Szervusz, elnézés kérek, hogy nem a témával kapcsolatban írok, de kiváncsiak lennénk a véleményedre egy közös blog kapcsán.
Írtam erről egy posztot..
S a Te véleményedre is szükség lenne/igaz nem kötelező :)/ De ha megosztanád velünk , jó lenne...már többen megtették, csak pár személy véleménye hiányzik..
csakegyember

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2016.01.30. 22:01:32

@Csakegyember: Válaszoltam a blogodon, de végigolvasom a posztot és a hozzászólásokat és még reagálok a részletekre is.
süti beállítások módosítása